SC ICPT TEHNOMAG CUG SA detine o infrastructura de cercetare recent creata pe cele mai moderne tehnici pentru metalurgia pulberilor metalice, ceramice sau composite, sectoare energetice si cuprinde echipamente pentru procesarea materialelor prin turnare, atomizare, presare, aliere mecanica si sinterizare. Infrastructura de cercetare permite de asemenea aplicarea celor mai moderne procedee pentru cercetare, dezvoltare si asimilarea in tara a echipamentelor energetice bazate pe surse regenerabile, evaluarea performantelor echipamentelor, interconectarea modulelor, monitorizarea energiei inmagazinate, inregistrarea datelor statistice privind stocarea si utilizarea energiei disponibile inmagazinate, identificarea pierderilor si cauzele acestora pentru a estima eficienta stocarii energiei; cercetarea functionarii si optimizarea echipamentului de producere si stocare a energiei electrice etc.

Ca strategie pe termen scurt si mediu, SC ICPT TEHNOMAG CUG SA isi propune apropierea cat mai mult de nevoile segmentului industrial, de IMM-uri, pentru realizarea de diagnoze, prognoze, cercetare si transfer tehnologic in domeniul materialelor noi, stiintei si ingineriei materialelor si a sectoarelor energetice. Prin specialistii sai institutul a participat la toate programele de cercetare din domeniile de competenta cu rezultate concretizate prin transferuri tehnologice, inventii, medalii si distinctii nationale si internationale.

Fondat in urma cu peste 35 de ani, ca filiala a I.C.S.I.T.P.S.C.M. Bucuresti, in anul 1991  SC ICPT TEHNOMAG CUG SA Cluj-Napoca s-a reorganizat ca societate comerciala cu profil de cercetare proiectare in domeniul sectoarelor calde si energetice.

In prezent SC ICPT TEHNOMAG CUG SA este o organizatie de cercetare-proiectare, dezvoltare inovativă cu capital privat, de prim rang in ceea ce priveste cercetarea fundamentala si aplicativa in domeniul metalurgiei pulberilor, stiinta si ingineria materialelor, echipamentelor energetice, producerea energiei din resurse regenerabile, materiale si tehnologii noi cu consum redus de energie. Institutul prin potentialul sau de inalta expertiza in domeniul stiintei si ingineriei materialelor, a producerii de energie electrica, ofera o gama complexa de servicii, proiecte de specialitate, promoveaza si pune in aplicare rezultatele proprii ale cercetarii, sprijina initiativele pe plan local, public si privat privind retehnologizarea si modernizarea activitatii de procesare a materialelor de producere si conservare a energiei.

Text Box: PREZENTARE
SCURT ISTORIC